In het spoor van de bokkenrijders

Al bijna 300 jaar geniet de geschiedenis rondom de Bende van de Bokkenrijders grote belangstelling. Deze roversbende maakte in de 18e eeuw Midden- en Zuid-Limburg onveilig met overvallen en plunderingen. De leden zouden een verbond met de duivel hebben gesloten en zich 's nachts op bokken door de lucht verplaatsen. Een groot deel (waaronder de bendeleider) van de bokkenrijders kwam uit Schinnen, waar velen ook berecht en ter dood veroordeeld werden. Sommigen beschouwden hen als een soort Robin Hood-achtige bende die stal van de rijken en opkwam voor de armen. Of was het toch voornamelijk een brute roversbende uit op eigen gewin?

Oordeel zelf: Vier wandelroutes nemen u mee door het land van de Bokkenrijders met de Dode hand waar u meer komt te weten over de gebeurtenissen, wetenswaardigheden en bendeleden, al wandelend door de prachtige natuur. 

Wandelroutes 

In Zuid-Limburg is het vakantiegevoel nooit ver weg. Een netwerk van wandelroutes neemt u mee naar plekken met steeds weer nieuwe uitzichten, ook al denkt u de weg wel te kennen of hebt u er reeds een keer gelopen. U kunt in alle rust genieten van de eindeloos vele wandelroutes dwars door kleine natuurgebieden die wachten om ontdekt te worden.

Maar niets gemakkelijker dan wandelroutes die pal voor de deur beginnen. B&B De Kapelhof heeft het! B.v.:
Panoramaroute Schinnen: 14,1 km
Beekdalroute: 7,4 km
Omlooppad Nuth: 14,5 km

Verder:
IVN wandelroutes: https://www.ivn.nl/afdeling/schinnen/wandelroutes

Visit Zuid Limburg routes:
https://www.visitzuidlimburg.nl/govisit/routes/wandelen/?city=fca9f9f9-fe2a-4af3-b61c-a04084156027

Fietsroutes

Zuid-Limburg is een geliefd fietsparadijs. Het bedwingen van de uitdagende heuvels wordt steevast beloond met de mooiste vergezichten. En er is zoveel meer te ontdekken op de fiets door Zuid-Limburg. Het onovertroffen netwerk van fietsknooppunten neemt u mee door de bossen, de heide en langs het water. Heuvels zijn er lang niet overal, mooie uitzichten wel.


Stedentrips

Houdt u van theater, terrasjes, culinair eten, musea, winkelen en door oude, historische straatjes rondslenteren, dan is er keus genoeg!
Dankzij de gunstige ligging van onze B&B ten opzichte van de autowegen maakt het dat boeiende steden zoals Sittard, Heerlen, Maastricht, Roermond en Valkenburg, of net over de grens, Aken (D), Dusseldorf (D), Keulen (D), Hasselt (B) en Luik (B) nabij en goed bereikbaar zijn. 


Brunssumerheide 

Het grootste heidegebied van Limburg is bij velen bekend. Bezoek het Bezoekerscentrum, de Sterrenwacht en de Schaapskooi (allen op zo'n 20 minuten rijden van onze B&B). Maar vergeet niet dat er veel meer te ontdekken valt. Ontdek ook de noord- en westzijde van het gebied, zoals de Koffiepoel, de Zandverstuiving, de Roode Beek en de Oude Landgraaf. U loopt door dennenbos, zandduinen, langs visvijvers, kikkerpoeltjes en sappige grasweides waar paarden grazen. In augustus zorgt de paarse heide voor een ongekend schouwspel. 

Voor de echte shopaholics

Houdt U van winkelen dan liggen verschillende erkende winkelsteden zoals: Maastricht (~25 minuten); Hasselt (B) (~45 minuten); Luik (B) (~45 minuten); Aken (~25 minuten); Dusseldorf (~1 uur) en Keulen (~1 uur) nabij. Tevens zijn de outlet shoppingcentra Maasmechelen Village (B) en Designer Outlet Roermond slechts 25 en 40 minuten, respectievelijk, van onze B&B vandaan. En wat is er nu heerlijker om na een dag winkelen moe en voldaan terug te keren en te genieten van de rust van onze B&B. 


Wellness 

Thermae 2000, bron van goed leven.
Kom tot rust op de top van de Cauberg (Valkenburg; op zo'n 20 minuten rijden van onze B&B) waar Thermae 2000 verscholen ligt in het groen. Plons in de warme thermale baden met water uit eigen bron, bubbel in de whirlpools en ontspan in de vele sauna's en stoombaden. 


Uw wellness-dag is helemaal compleet met een ontspannen massage of heerlijke gezichtsbehandeling. Voor de innerlijke mens wordt in de vier horeca outlets binnen Thermae 2000 gezorgd; van cocktail- en loungebar tot culinair restaurant. Een ontspannen dag waarna gasten weer heerlijk relaxed naar onze B&B kunnen terugkeren.   


Kerststad Valkenburg 

Kerst is de meest gezellige tijd van het jaar en Valkenburg (~20 min rijden van onze B&B) is de uitgelezen plek om dat warme kerstgevoel te omhelzen. In de winter wordt Valkenburg namelijk omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Tijdens de winterperiode barst de stad van de feestelijke activiteiten zoals een betoverende kerstparade met praalwagens en gekostumeerde dansers die twee keer per week door de stad trekken, ondergrondse kerstmarkten in de Gemeente- en Fluweelengrot en sprookjesachtige zandsculpturen in de Wilhelminagrot.

 


Gaia Zoo 


GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.  De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2020, 2018 en 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. In GaiaZOO reist u in één dag de hele wereld over en ontmoet u vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO - op slechts 20 minuten rijden van onze B&B - biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

 


Mondo Verde

Wereldtuinen Mondo Verde of kortweg Mondo Verde is een 25 hectare groot, thema- en attractiepark, gelegen in 

Landgraaf, op zo'n 20 minuten rijafstand van onze B&B. Het familiepark toont vooral internationale tuinen met de bijbehorende cultuur. Ook kan men hier gebruik maken van een aantal attracties en worden er dieren gehouden, wat dit park maakt dat 3 generaties, 365 dagen per jaar, er veel plezier kunnen beleven.