Omgeving 

B&B De Kapelhof ligt in het Limburgse heuvellandschap, met beboste heuvels, holle wegen, goed verzorgde wegkruizen en kapelletjes, oude vakwerkhuizen, panoramische vergezichten en mythische maretakken hoog in de bomen.  


Tal van wandel- en fietsroutes starten direct voor of anders in de nabijheid van onze B&B.

Bent u een natuurliefhebber, dan kunt u genieten van de unieke flora en fauna dat het natuurgebied het Geleenbeekdal te bieden heeft. 

De wandelaar ontdekt om elke hoek weer iets nieuws. Het landschap is zo afwisselend, dat u eigenlijk nooit uitgewandeld raakt. Door hellingbossen met holle wegen, uitgestrekte weides, langs de meanderende Geleenbeek of rond de Mulderplas. Overal kan er zomaar een prachtig uitzicht opdoemen.

Houdt u meer van de voeten op de pedalen, dan zit u bij ons ook goed. Zuid-Limburg is voor velen een geliefd fietsparadijs. Via het onovertroffen netwerk van fietsknooppunten wordt u geleid door rustige bossen, langs mooie weidse vergezichten, uitdagende heuvels op en af (onze B&B ligt zelf aan de Krekelberg, bekend van en meermaals opgenomen in de Amstel Gold Race), door de heide en langs beekjes en vennetjes. 

Maar of u nu wandelt, fietst, mountainbiket, of met de auto toert, onderweg heeft u altijd de mogelijkheid om van de echte Limburgse gastvrijheid te genieten bij een van de diverse kastelen, brasserieën, gasterijen en 
oud-Limburgse cafés  Eigenlijk smaakt alles even lekker uitkijkend over het Zuid-Limburgse landschap. 

Schinnen was ooit het broeinest van de beruchte  Bokkenrijders, een roversbende die in de 18e eeuw deze regio teisterden. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Bokkenrijders, dan is er een aantal informatieve wandelingen die de vele plekken van het verleden van de Bokkenrijders bezoekt. Het mooie is dat deze wandelingen voor onze deur starten. 

De centrale locatie van de B&B met haar gunstige ligging ten opzichte van de autowegen maakt het dat  boeiende steden zoals Sittard, Heerlen, Maastricht, Roermond en Valkenburg, alsmede net over de grens Aken (D), Dusseldorf (D), Hasselt (B) en Luik (B), nabij en goed bereikbaar zijn.

Drie brasserieën en een biologisch restaurant (het meest duurzame restaurant van Nederland) liggen op loopafstand van De Kapelhof.
De supermarkt en bakker zijn binnen 10 minuten te voet bereikbaar.