Welkom bij 

B&B  De Kapelhof


Mijn naam is Sanna, uw gastvrouw van B&B De Kapelhof.  Sinds 2018 de trotse eigenaresse van de uit 1657 stammende monumentale hoeve De Kapelhof, gelegen aan de rand van Schinnen (gemeente Beekdaelen) in het noordelijk heuvelland in de provincie Limburg.

De B&B is gelegen aan de Krekelberg, zo'n 300 meter van het dorpscentrum, in een rustige omgeving omringd door beboste heuvels en weilanden. Aan de voet van de heuvel stroomt de Geleenbeek. 

De voormalige stallen en daarboven liggende hooizolders zijn in 2020 ambachtelijk gerenoveerd tot 3 luxe tweepersoons-kamers en een gezamenlijke ontbijtruimte.  Alle kamers integreren authentieke, oude elementen met hedendaags comfort; een bijzondere combinatie van het verleden en het heden. 


De Kapelhof kent een rijke historie. De uit 1657 stammende hoeve staat in het buurtje "Achter den Kerk" welk ontstond in de zestiende eeuw en een belangrijke plaats innam binnen de oude heerlijkheid Schinnen. De schietgaten aan de achterzijde van het huis (zichtbaar vanuit de ontbijtkamer en de Schuur) zijn naar het schijnt een overblijfsel van de Frans-Nederlandse Oorlog toen Frankrijk de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden binnenviel. In de achttiende eeuw was Schinnen berucht als het centrum van de Bende van de Bokkenrijders, en het schijnt dat De Kapelhof een van de hoeves was, waar zij zich verzamelden voor hun nachtelijke escapades. Het verhaal gaat dat ergens in de tuin de toegang ligt tot een geheime tunnel die leidt naar de nabije kerk, maar tot op heden hebben we die nog niet gevonden.


De B&B ligt aan de Krekelberg (meermaals opgenomen in de wielerklassieker Amstel Gold Race), met aan de voet van de heuvel het Geleenbeekdal. De ligging van de B&B is vlakbij meerdere fiets- en wandelroutes die door de omliggende heuvelachtige natuurgebieden met weilanden en bossen, en langs landgoederen leiden. De aangrenzende Mulderplas geniet grote bekendheid vanwege zijn unieke flora en fauna. 

Het is een heerlijke plek om van de prachtige natuur te genieten. Om tot rust te komen of juist actief gebruik te maken van de vele wandel- en fietsroutes. U zult ongetwijfeld versteld staan van de schoonheid van de omgeving en plekjes ontdekken die tot mooie herinneringen zullen leiden. Welke route u ook kiest, over velden en weiden, langs vakwerkhuizen en kastelen, elke route kent voldoende rustpunten waar Bourgondische gastvrijheid hoogtij viert. 


Om de rust van onze gasten en de netheid van de kamers te kunnen garanderen, zijn huisdieren niet toegestaan.

Onze B&B is gebouwd in een oude hoeve. Om de authenticiteit van het pand zo veel mogelijk te bewaren, zijn er na de verbouwing meerdere open ruimten, nissen en hoge, smalle trappen ontstaan, waardoor gedeeltes van de B&B, om redenen van veiligheid, minder geschikt zijn voor (kleine) kinderen.
 

Vanwege de heuvelachtige ligging van het pand, meerdere trappen en smalle paden is De Kapelhof niet rolstoel-toegankelijk en niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 


Op mooie, zonnige dagen kunt u ontspannen in onze ruime, groene tuin. Onze tuin, welk grenst aan een natuurvijver die wordt onderhouden door Stichting Natuurmonumenten, biedt al de rust en privacy die u zoekt. In de tuin scharrelen de kippen rond in hun hok, kwetteren de vogels, ligt onze kat te luieren in de zon, en stormt mogelijkerwijs onze hond langs. Boven uw hoofd vliegen ganzen, reigers en roofvogels over. In de zomermaanden kunt u 's avonds de vuurvliegjes zien rond fladderen. In de nabije omgeving zijn unieke vogels als de ijsvogel en de grote gele kwikstaart te spotten, alsmede ree├źn, vossen, marters, dassen, en zelfs een schildpad. 


Ook in de iets koudere maanden kunt u buiten zitten, bij een van de diverse houtkorven. 
Onze buitenkeuken (met kookplaat, oven, en ijskast)  & barbecue staat tot uw beschikking. 


De Kapelhof heeft een eigen, afgesloten, ruim parkeerterrein en ligt op 10 tot 15 minuten lopen van het treinstation Schinnen.


Laat u ook verrassen en ontdek zelf wat de Kapelhof u heeft te bieden!